NEWS

R. Kelly Condemnat a 30 Anys De Presó Per Abús Sexual

El cantant de R&B deshonrat R. Kelly va ser condemnat dimecres a 30 anys de presó, segons l'Oficina del Fiscal dels Estats Units per al Districte Est de Nova York, després de la seva condemna l'any passat per càrrecs federals per extorsió i tràfic sexual derivats dels seus esforços durant anys per utilitzar el seu fama per atrapar les víctimes de les quals va abusar sexualment.

Els fiscals havien demanat al jutge que condemnés Kelly, de 55 anys, a més de 25 anys de presó, mentre que els seus advocats defensors en van demanar 10 o menys, dient que la petició dels fiscals era "equivalent a una cadena perpètua".

Els supervivents de l'abús de Kelly es van agafar de la mà i van resar mentre la jutge del tribunal de districte dels Estats Units Ann Donnelly va començar a llegir la seva sentència. Kelly, que portava un uniforme de presó marró, ulleres de montura fosca i una màscara negra a l'audiència al tribunal federal de Brooklyn, no va mostrar cap emoció.

"Vas deixar al teu pas un rastre de vides trencades", va dir Donnelly a Kelly, el nom complet de la qual és Robert Sylvester Kelly.

Per decidir la sentència, Donnelly va dir que va considerar la pròpia infància traumàtica de Kelly, durant la qual els seus advocats van dir que va ser abusat sexualment repetidament per un membre de la família i un propietari.

"Pot explicar, almenys en part, què va provocar el vostre comportament", va dir el jutge. "Segurament no és una excusa".

Un jurat va condemnar Kelly el setembre passat per nou càrrecs, inclòs un càrrec d'extracte i vuit càrrecs per violacions de la Llei Mann, una llei de tràfic sexual. Els fiscals del districte oriental de Nova York van acusar Kelly d'utilitzar la seva condició de celebritat i una "xarxa de persones a la seva disposició per apuntar a noies, nens i dones joves per a la seva pròpia gratificació sexual".

El judici federal de cinc setmanes a Brooklyn va incloure testimonis de testimonis que van dir que van patir abusos sexuals i físics per part de Kelly. El tribunal també va escoltar persones implicades en l'orquestració del matrimoni de la cantant de R&B deshonrada el 1994 amb la difunta cantant Aaliyah quan només tenia 15 anys i ell era adult després que ella cregués que s'havia quedat embarassada.

L'advocada de Kelly, Jennifer Bonjean, va dir que no s'adreçaria al tribunal, assenyalant l'altre cas penal que s'enfrontava Kelly, però abans de llegir la sentència va dir que el seu client "rebutja que sigui aquest monstre".

"Accepta que és un individu defectuós", va dir Bonjean, "però no és aquest monstre unidimensional que el govern ha retratat i els mitjans han retratat".

Kelly va fer el seu únic comentari en resposta al jutge després que Bonjean digués que no parlaria: "Sí, honor, aquest és el meu desig".

Abans de la sentència, el tribunal va escoltar les declaracions d'impacte de set de les víctimes de Kelly, inclosa Jane Doe 2, que va declarar al judici.

"Fa 23 anys que ens coneixem, i des d'aleshores has victimitzat moltes noies", va dir, dirigint-se a Kelly. Més tard va afegir: "Ara és el vostre torn que us treguin la llibertat".

"Ningú pot desfer el mal que s'ha fet a aquestes víctimes", va dir dimecres a la premsa l'advocada Gloria Allred, que va representar tres víctimes que van declarar. "Però almenys és hora que el Sr. Kelly sigui responsable".

Els advocats de la defensa i els fiscals van discutir dimecres al tribunal si Kelly fins i tot podria pagar una multa. La defensa va dir que està "molt a prop dels indigents" i que no podria. Els fiscals no hi van estar d'acord, dient que els diners de la venda d'alguns dels seus drets musicals i milions de dòlars en drets d'autor que té Sony podrien cobrir qualsevol multa.

En els nou mesos des de la seva condemna, Kelly ha substituït tot el seu equip legal per Bonjean i la seva firma. Bonjean és l'advocat que va ajudar a Bill Cosby a anul·lar la seva condemna per agressió sexual i també va representar a Cosby en un cas civil que va perdre aquest mes al judici.

"Estàvem preparats per a això", va dir Bonjean sobre la sentència fora del jutjat. "Ara estem preparats per lluitar contra aquesta crida".

Kelly està retingut en un centre de detenció federal de Brooklyn i s'espera que torni a ser traslladat a Chicago, on s'enfrontarà a un altre judici federal a l'agost per càrrecs de pornografia infantil i obstrucció.

Trauma Infantil Revelat

En més de 14 hores d'entrevistes amb experts en psiquiatre, Kelly va dir que la seva relació més propera en créixer va ser amb la seva mare. Els seus primers records van ser veure com la seva mare actuava com a cantant en una banda anomenada "Six Pack", i sovint l'acompanyava a McDonald's on bevia cafè i compartien una pastisseria.

Kelly mai havia conegut el seu pare i va descriure la mort de la seva mare com l'esdeveniment més tràgic de la seva vida, dient que aniria a McDonald's amb freqüència per olorar el cafè i recordar-la, segons una carta presentada per Renee Sorrentino, professora assistent clínica a Harvard. Escola de Medicina.

"Per a mi, la 'M' significa mare. Anar a McDonald's és estar sempre al costat de la meva mare", va dir Kelly.

Però la seva infantesa també va estar marcada pel trauma.

Kelly va veure ofegar-se una estimada de la infància quan era un nen petit. I les persones entrevistades per experts en psiquiatre diuen que Kelly va patir abusos sexuals repetidament començant quan era un nen de 6 o 7 anys, va escriure el seu advocat, dient que va ser abusat per la seva germana gran i també per un propietari, de vegades "setmanalment". ."

Sorrentino va dir a la seva carta que l'abús sexual de Kelly durant la infància podria haver contribuït a la seva "hipersexualitat" o dificultats per controlar els impulsos sexuals, i creu que va ser un factor en les seves condemnes penals.

Tot i que Kelly va ser condemnat per explotació sexual d'un nen, Sorrentino es va negar a diagnosticar a Kelly amb pedofília perquè li va dir que el seu "comportament sexual mai no ha implicat persones prepúberes", va dir.

Faith, una altra dona que va testificar al judici de Kelly, va contrarestar aquest argument de la defensa dimecres a la seva declaració d'impacte sobre la víctima, dient que el seu propi pare també havia estat abusat sexualment quan era petit, però que "mai em va molestar".

Suport Al Cantant

Entre les cartes que demanaven una condemna més curta per a Kelly hi havia una escrita per Diana Copeland, l'antiga ajudant de Kelly que va declarar com a testimoni del govern i va dir que va escriure una carta en suport de Kelly perquè era "el correcte".

"Déu no vol que llencem els humans", va escriure Copeland. "Si tenim l'audàcia d'atendre els perpetradors i les víctimes, tots ens podem aixecar".

Joycelyn Savage, que els fiscals consideraven una víctima de Kelly, també segueix sent partidari.

"Robert i jo estem profundament enamorats i em trenca el cor que el govern hagi creat una narració que sóc una víctima", va escriure Savage. "Sóc una dona adulta i puc parlar per mi mateixa, per això he volgut enviar aquesta carta al tribunal".

A la seva carta, Savage va revelar que ara està compromesa amb Kelly.

Els Fiscals S'enfrontaven a Amenaces

Abans de la sentència, un home de Chicago que havia assistit al judici de Kelly a Brooklyn va ser arrestat i acusat d'haver fet amenaces contra els tres advocats dels Estats Units que van processar Kelly, segons mostra una còpia de la seva ordre de detenció.

Christopher Gunn va ser arrestat dissabte per presumptament publicar amenaces de matar o ferir greument les fiscals.

Segons l'ordre de detenció, Gunn va publicar un vídeo al seu canal de YouTube a l'octubre, poc després que Kelly fos declarat culpable, que mostrava una imatge de l'oficina del fiscal dels EUA per al districte oriental de Nova York on treballen les dones. Els fiscals creuen que una veu que narra el vídeo és de Gunn, i ell diu: "Allà és on estan. Allà és on treballen... Assaltarem l'oficina", dient els noms de cadascun dels tres fiscals.

"Si no tens l'estómac per a la merda que estem a punt de fer, et demano que la rescatis", suposadament va dir al vídeo.

Els fiscals també van analitzar un compte de CashApp vinculat a Gunn que mostra diverses transaccions des del 26 de febrer de 2021 fins a l'1 de juny que indiquen que Gunn "es va dedicar a la venda de munició d'armes de foc en relació amb l'assumpte Kelly", van dir. Les transaccions incloïen pagaments de 20 dòlars amb descripcions que deien "30 rondes... R Kelly gratis". CNN s'ha posat en contacte amb un advocat de Kelly per fer comentaris.

Els fiscals creuen que Gunn planejava assistir a la sentència de Kelly dimecres després que va publicar un altre vídeo dient que tenia un "lloc" perquè els seus seguidors es trobessin a prop del jutjat.

CNN s'ha posat en contacte amb un advocat de Gunn, que s'espera que tingui una audiència de detenció dimecres.