NEGOCIS

Es demana a les empreses que redueixin els preus segons el cost de la vida Tsar

Es demana a les empreses que redueixin els preus per als consumidors en una nova campanya del govern.

El nou tsar del cost de la vida del número 10, David Buttress, va demanar dilluns a la nit als líders empresarials les seves idees sobre "com ajudar" a fer front al cost de la vida.

Una font del govern va dir a la BBC que el govern no proporcionarà cap finançament a les empreses per reduir els preus.

Però el mes que ve es durà a terme una campanya publicitària finançada pels contribuents per promocionar la iniciativa.

La campanya tractaria de reconèixer l'esforç de les empreses que intenten ajudar els consumidors amb l'augment del cost de la vida, i "amplificar-los i canalitzar-los", així com animar altres empreses a fer el mateix.

S'ha dit a la BBC que s'animarà a les empreses a unir-se a la campanya introduint mesures de reducció de preus i, a canvi, afegiran el nom i el logotip de la campanya a la seva marca. El govern té previst iniciar la campanya a principis de juliol.

En un discurs davant dels líders empresarials al CBI dilluns a la nit, el Sr. Buttress els va dir que volia que les seves "millors idees sobre com ajudar" es portés al "cor del govern".

Els exemples que va utilitzar per demostrar com les empreses privades podrien ajudar inclouen "ampliar les tarifes socials de les companyies de telefonia mòbil", "aprendre de l'èxit dels clubs d'esmorzars de Gregg" -on la cadena ofereix un esmorzar gratuït a alguns nens de l'escola- o popularitzar aplicacions que es venen barates. aliments que d'una altra manera es malbaratarien.

L'antic conseller delegat de Just Eat va dir que hi havia quatre moments l'any en què les empreses podrien oferir retallades de preus per ajudar la gent: vacances d'estiu, nens que tornen a l'escola per al nou trimestre, inflació que augmenta a la tardor i Nadal.

El govern "proporcionarà el nom oficial amb la marca i els logotips en breu", va dir Buttress.

S'entén que l'eslògan, que encara s'està decidint, promourà un missatge sobre l'ajuda en temps difícils, que les empreses podrien mostrar per donar-los "felicitats", com va dir una font governamental, reduint els seus preus per als consumidors amb els diners que farien. en cas contrari utilitzar en màrqueting.

L'any 2020, el govern va llançar el pla "Eat Out To Help Out" per donar suport a les empreses d'hostaleria, on els comensals van obtenir un descompte del 50% en àpats i refrescos de fins a 10 £ cadascun els dilluns, dimarts i dimecres durant un període limitat. .

El govern va proporcionar finançament a les empreses d'hostaleria durant aquest període per finançar el descompte.

S'entén que la campanya proposada no veurà que el govern proporcioni diners a les empreses per reduir costos per als consumidors.

En lloc d'això, el contribuent finançarà una campanya d'informació pública que destaqui el nom de la campanya, el logotip i quin suport i ofertes hi ha disponibles del sector privat.

El ministre de Tecnologia, Chris Philp, va dir a Sky News que no hi ha "solucions fàcils" per a la inflació i va dir que no creia que els augments salarials ajudin.

Va dir: "Si tenim una sèrie d'augments salarials generalitzats per a tothom, llavors el que passarà és que hi haurà encara més inflació".

Philp va dir que el govern estava fent el possible per donar suport a les llars més pobres i creu que l'actual pujada inflacionista és només un "fenomen transitori", impulsat per la guerra a Ucraïna i l'efecte de la pandèmia de Covid-19.