NEWS

Dame Deborah James: Una Activista Contra El Càncer Mor Als 40 Anys

La activista contra el càncer Dame Deborah James ha mort als 40 anys, ha dit la seva família, que la descriu com una "inspiració".

Havia estat rebent atenció al final de la vida per càncer d'intestí a casa i havia recaptat milions per ajudar altres afectats pel càncer.

L'amfitrió del podcast You, Me and the Big C de la BBC va rebre el títol de dama en reconeixement al seu treball de recaptació de fons.

Dame Deborah, mare de dos fills, va ser diagnosticada amb càncer d'intestí el 2016.

Una publicació a la seva pàgina d'Instagram deia: "Estem profundament tristos per anunciar la mort de Dame Deborah James; l'esposa, la filla, la germana i la mare més sorprenents".

Va morir tranquil·lament envoltada de la seva família, diu la publicació.

Va dir que era una "inspiració i estem increïblement orgullosos d'ella i del seu treball".

Dame Deborah va anunciar a les xarxes socials el 9 de maig que ja no estava rebent tractament i que no sabia quant de temps li quedava.

"El meu cos no pot continuar més", va dir en una publicació al seu compte d'Instagram @bowelbabe.

També va llançar un nou fons, anomenat Bowelbabe fund, per recaptar diners per a la investigació de la medicina personalitzada per als pacients amb càncer.

Va superar el milió de lliures en menys de 24 hores, superant el seu objectiu inicial de 250.000 lliures i ara ha recaptat més de 6,75 milions de lliures.

El príncep William li va donar la dama a casa dels seus pares, on ella havia triat quedar-se.