CRIPTOMONEDA

Crypto I Apostes Esportives Per La Combinació Guanyadora Per Atraure Els Fans

Quan Crypto.com va estampar el seu nom a la pista esportiva principal de Los Angeles, el cap de la borsa de cripto, Kris Marszalek, va dir que l'acord de 700 milions de dòlars va marcar "el moment en què les criptomonedes". . . va creuar l'avenc cap al corrent principal”.

El canvi de nom de la casa de l'equip de la National Basketball Association de LA Lakers al novembre va obrir les portes a una sèrie d'acords de màrqueting multimilionaris i associacions entre empreses d'actius digitals amb efectiu i franquícies esportives que poden oferir milions de clients potencials.

Els intercanvis rivals Coinbase, Crypto.com i FTX van comprar anuncis del Super Bowl aquest any, que van costar 7 milions de dòlars per només 30 segons de temps d'aire. La casa de l'equip de l'NBA, el Miami Heat, és ara l'FTX Arena, part d'un acord de 19 anys per a l'intercanvi liderat per Sam Bankman-Fried, i Coinbase es va convertir en el "soci exclusiu de la plataforma de criptomoneda" per a l'NBA i la WNBA a l'octubre.

"És gairebé com comprar béns arrels a Califòrnia", va dir Haider Rafique, director de màrqueting d'OKX, un intercanvi de criptomonedes que recentment va signar un acord de patrocini amb el club de la Premier League Manchester City FC. Va dir que la pressa per aconseguir patrocinis "hiperpreus" es va produir quan les empreses de criptografia tenien molts diners en efectiu per cremar, "o almenys tothom ho va fer l'any passat al capdavant del mercat".

Sis mesos després del cop d'estat de LA de Crypto.com, l'exuberància en els mercats d'actius virtuals ha minvat. L'acord va arribar a la part superior de la pujada de preus de cripto l'any passat. Un inversor que comprés bitcoin, la criptomoneda més gran, el mateix dia de l'acord hauria perdut gairebé la meitat dels seus diners.

Tot i així, l'amor entre l'esport i la criptografia sembla ser una combinació perfecta, ja que les franquícies poden oferir un públic més ampli dins del grup demogràfic al qual els jugadors d'actius digitals volen arribar. "És una manera d'arribar realment als seus públics objectiu. L'observador d'esports tradicional es sincronitza molt bé amb el titular de la criptografia o amb l'adoptant primerenc més popular", va dir Shailesh Lakhani, director general de Sequoia Capital a l'Índia.

Crypto.com, que al març va acordar un acord de patrocini de la Copa del Món amb la Fifa, va dir que la base d'usuaris de l'intercanvi ha crescut de 10 milions el febrer de 2021 a més de 50 milions.

Lou Kovacs, president de màrqueting a Amèrica del Nord per a l'agència de publicitat i talent Octagon, estima que la despesa en màrqueting de les empreses criptogràfiques en patrocinis esportius va créixer de 25 a 50 milions de dòlars el 2020 a més de 600 milions de dòlars l'any passat, excloent els anuncis de televisió.

L'erupció del màrqueting ha provocat la preocupació entre els reguladors i els grups de consumidors que es pugui animar als inversors sense experiència a canalitzar els seus diners en fitxes digitals que no entenen. "Es necessiten moltes calories intel·lectuals per entendre aquests negocis [cripto]", va dir Quentin Thom, codirector de l'empresa de diligència deguda criptogràfica Perform Due Diligence Services.

Thom va comparar l'onada de criptomàrqueting amb promocions anteriors d'indústries ara controvertides. "És el boom dels cigarrets de nou. Teniu milions de fans que faran servir cripto, i [una franquícia esportiva] podria acabar tenint el risc de reputació d'estar associat amb actors dolents, però també hi ha un risc financer per a tots els vostres fans", va dir.

L'estrella del futbol espanyol Andrés Iniesta va ser renyida pel regulador dels mercats del país l'any passat després de participar en una campanya d'influencers de pagament per a l'intercanvi de criptomonedes Binance juntament amb tres futbolistes més.

El boxejador nord-americà Floyd Mayweather, el membre del Saló de la Fama de l'NBA Paul Pierce i l'influencer de les xarxes socials Kim Kardashian van ser nomenats al gener en una demanda al·legant que van ajudar a inflar el preu del token EthereumMax com a part d'un esquema que va enriquir els seus patrocinadors a costa dels inversors normals. Els patrocinadors del testimoni disputen les afirmacions.

Com a part del gir més ampli cap al contingut relacionat amb cripto, les franquícies esportives també han adoptat fitxes de fan.

Al desembre, l'Autoritat d'Estàndards de Publicitat del Regne Unit va dir que l'Arsenal FC de la Premier League va incomplir les regles de màrqueting amb anuncis "irresponsables" per al seu testimoni, que permet als titulars participar en les decisions oficials del club. El club va dir que es va prendre "molt seriosament" les seves responsabilitats pel que fa a la publicitat als aficionats.

Les Fitxes De Fans De Futbol Més Grans Valen Milions

Rich Kleiman i el campió de bàsquet Kevin Durant, cofundadors de la start-up d'inversió tecnològica Thirty-five Ventures, van ser els primers inversors de Coinbase el 2017 i van ampliar la seva relació al desembre. Kleiman va dir que tant els consumidors com els patrocinadors de celebritats tenien la responsabilitat de fer la seva diligència deguda als mercats i productes emergents.

"A mesura que els atletes s'acosten a aquestes ofertes, i qualsevol acord, en alguna cosa com aquesta que és nova i estranya per a molta gent, és evident que [necessitat] educar-se", va dir. "No hi ha," deixa'm entrar en cripto, tirar els daus i espero convertir-me en multimilionari".

Ronan Evain, director executiu de Football Supporters Europe, un destacat grup d'aficionats, va assenyalar els riscos d'"un producte financer no regulat". Va dir que els equips i jugadors que recolzaven els actius criptogràfics eren "considerablement irresponsables", ja que aquests vincles tenien com a objectiu "construir la legitimitat del producte per a un públic que no n'estava necessàriament familiaritzat".

Però Kleiman va dir que la volatilitat actual dels mercats de criptografia no havia sacsejat la seva fe en la indústria.

Crypto.com va dir que "continua totalment compromès amb els seus patrocinis esportius".

"Estem ben finançats i aquests són contractes plurianuals, que continuaran jugant un paper crucial en la nostra missió d'accelerar la transició mundial a la criptomoneda", va afegir la companyia.

Kovacs va dir que el fort augment de la despesa en màrqueting era típic dels cicles de vida d'altres indústries, com durant el boom de les puntcom i l'auge de la fantasia i les apostes esportives als EUA, quan les empreses que ofereixen nous productes o serveis derroquen els seus diners publicitaris a través d'una gran quantitat. indústria del mercat com l'esport. Finalment, aquests auges de màrqueting es redueixen, ja que les empreses passen de crear consciència a una estratègia més específica, però la criptografia encara no ha arribat a aquesta fase.

"No crec que sigui res del que estem veient en aquest moment", va dir. "Podria ser impulsat per part de la disminució del valor de la [criptomoneda], però és més probable que sigui impulsat per". . . centrar-se més en determinades àrees en què volen invertir".

Tot i així, alguns equips esportius encara estan mirant des de la banqueta, esperant veure si la criptografia es converteix en una part sostenible de la seva indústria.

"No creiem que hàgim de ser els primers al mercat", va dir un executiu d'un club de futbol de la Premier League anglesa. “Tothom està nerviós pel sector perquè és enorme, té un gran valor i és desconegut. Ens acostem amb precaució".