NEGOCIS

Credit Suisse Està Multat Per Ajudar Una Banda De Drogues Búlgara a Blanquejar Diners, Va Dir Un Tribunal.

El banc, que ha estat lluitant amb pèrdues i problemes de gestió, va dir que apel·laria la decisió d'un tribunal suís.

Credit Suisse ha de pagar multes i una indemnització de 21 milions de francs suïssos, o 22 milions de dòlars, per controls laxos que van permetre a un empleat del banc ajudar a una xarxa de drogues búlgara a blanquejar diners, va dir dilluns el Tribunal Penal Federal de Suïssa.

La sentència va ser l'últim contratemps per al banc, que va emetre un avís de beneficis aquest mes i ha patit problemes de sala de juntes.

Credit Suisse, amb seu a Zuric, va dir que apel·laria la decisió, que es deriva de les accions d'un empleat del banc el 2007 i el 2008. L'empleat, que no va ser nomenat, va ajudar la xarxa de contrabans de cocaïna a fer transferències bancàries "malgrat les indicacions concretes sobre els orígens criminals dels diners", va dir el tribunal en un comunicat.

Durant les audiències judicials al febrer, l'empleat de Credit Suisse va declarar que el banc era conscient que els diners -de vegades lliurats en maletes plenes d'efectiu- provenien d'una banda que havia estat vinculada a assassinats i contraban a gran escala de cocaïna des d'Amèrica del Sud, Reuters. reportat.

Credit Suisse va compartir la responsabilitat del blanqueig de diners perquè la direcció del banc, l'equip legal i el departament de compliment no van garantir que es seguissin les regles contra el blanqueig de diners, va dir el tribunal.

Credit Suisse va dir dilluns que "està provant contínuament el seu marc contra el blanqueig de capitals i l'ha anat reforçant amb el temps".

El banc va advertir als inversors el 8 de juny que era probable que reportés una pèrdua per al trimestre, que és el tercer consecutiu i un signe nefast a mesura que el creixement econòmic es desaccelera.

Credit Suisse encara s'està recuperant dels embolics de mil milions de dòlars amb Greensill Capital, un prestador britànic en fallida, i Archegos, un fons de cobertura col·lapsat. Al gener, el president del banc, António Horta-Osório, va deixar el càrrec, menys d'un any després que el van portar per netejar l'embolic. Va dimitir enmig d'una investigació sobre si els seus viatges van trencar les regles de la pandèmia. A l'abril, Credit Suisse va anunciar les sortides del seu cap de finances, cap d'Àsia i conseller general.

En la seva decisió de dilluns, el tribunal suís va multar el banc amb 2 milions de francs per la violació de blanqueig de diners, va confiscar 12 milions de francs que tenia la banda al banc i va ordenar un pagament addicional de 19 milions de francs per cobrir els fons que no va poder recuperar perquè de "deficiències internes" a Credit Suisse, va dir el tribunal.

L'empleat del banc, que des de llavors ha deixat Credit Suisse, va ser condemnat a 20 mesos de presó per blanqueig de capitals. Un ciutadà búlgar acusat d'engegar l'operació de blanqueig de diners de la xarxa de drogues va ser condemnat a 36 mesos de presó. Un segon ciutadà búlgar va ser condemnat a 12 mesos per actuar com a intermediari.

Totes les condemnes es reduiran substancialment si els acusats mantenen un bon comportament, ha sentenciat el tribunal.