NEGOCIS

Com Començar a Invertir, Fins I Tot En Un Mercat Baixista

El panorama immediat és trist, però els fons de baix cost que fan un seguiment de tot el mercat us poden ajudar a prosperar a llarg termini, diu el nostre columnista.

La festa als mercats financers s'ha acabat. La xerrada sobre les accions actuals i les fabuloses oportunitats en criptomonedes i NFT s'ha acabat en un xiuxiueig. La recessió i el mercat baixista són les grans paraules de moda en aquests dies.

És evident que aquest no és el moment més feliç per als inversors. Si mai abans heu posat diners al mercat, potser aquest no sembla el moment més obvi per començar.

No obstant això, invertir en un mercat baixista té avantatges. Amb la caiguda de valor de les accions i els comerciants diaris que renuncien, és menys probable que us deixeu arrossegar per les modes perquè gairebé cap d'elles és rendible. En canvi, podeu centrar-vos en l'objectiu essencial d'augmentar la vostra riquesa a llarg termini.

La majoria de les meves columnes estan dirigides a persones que ja tenen una certa implicació amb la inversió en accions i bons, sovint utilitzant fons d'inversió o fons negociats en borsa. Però aquesta columna és una mica diferent. Està escrit principalment per a persones que encara estan a l'escola, o que acaba de començar a treballar, o que només s'estan preparant per gastar diners per al futur.

És per a gent com Lucy Neal, que es va graduar aquest mes a la North Central High School d'Indianapolis, i va dir en una nota: "Sento que no tinc ni idea de què fer per garantir la meva pròpia seguretat financera (tot i que acabo de completar la meva classe de Macroeconomia AP!).

En una conversa telefònica, la Sra. Neal va dir que seria útil tenir informació bàsica i fiable sobre com començar a invertir i seguir-hi. Així que aquí teniu un resum ràpid. Pot ser útil fins i tot si sou un vell en això, però està pensat principalment per a principiants. Si teniu altres preguntes específiques, escriu-hi i intentaré respondre-les.

Els Bàsics

La caiguda del mercat d'aquest any mostra com de fàcil és perdre diners, encara que tingueu cura.

No obstant això, invertir pot ser gratificant, si comenceu aviat, centreu-vos en el llarg termini i seguiu alguns passos senzills, que us explicaré.

Pagueu primer les vostres factures i estalvieu per a emergències abans de posar en risc els diners.

Compreu accions i, quan us convingui, bons, utilitzant fons d'índex barats i diversificats que segueixen tot el mercat.

Penseu en invertir com una marató, no un sprint, amb un horitzó de 10 anys com a mínim i, preferiblement, amb un objectiu molt, molt més llarg.

Primer, Pagueu Les Vostres Factures I Reserveu Alguns Estalvis

Invertir implica assumir riscos. Podeu minimitzar aquests riscos, però no podeu evitar-los completament, sobretot quan poseu diners a la borsa.

Per tant, abans d'assumir cap risc addicional, assegureu-vos que podeu pagar les vostres factures. Després d'això, intenteu treure prou diners en efectiu per a una emergència.

Gasta una mica menys, estalvia una mica més i fes-ho amb regularitat. Aviat tindreu un bon ou niu. Guardeu-lo en un lloc segur.

Per a l'estalvi a curt termini, un compte bancari o un fons del mercat monetari té sentit perquè els vostres diners estaran segurs i podreu aconseguir-los ràpidament. Podeu trobar fons del mercat monetari a grans empreses com Vanguard, Fidelity, T. Rowe Price o Schwab. El tipus d'interès és baix, però augmenta.

Per a estalvis segurs a llarg termini, proveu els bons I, que són emesos pel Departament del Tresor i que paguen un interès del 9,62 per cent (la taxa es restableix cada sis mesos), certificats bancaris de dipòsit i comptes d'estalvi d'alt rendiment.

Compra Accions, No Cripto

Ara estàs preparat per invertir.

Poso els meus propis dòlars d'inversió només en fons àmpliament diversificats que contenen accions i bons, i això és el que recomano a qualsevol que comenci. Les accions i els bons són les dues classes d'actius principals, i no necessiteu res més. Els fons, concretament, els fons d'índex que fan un seguiment del mercat, són una manera fantàstica i barata de comprar accions i bons. (Què vull dir amb barat? En general, pagareu comissions molt més baixes que en el que es coneix com a fons gestionat activament).

Abans d'anar més lluny, tingueu en compte això: com a inversor, no posaria diners directament en criptomoneda, NFT, or o blat, altres productes bàsics o qualsevol altra cosa. No els necessiteu en una cartera d'inversió i assumireu un risc addicional si els compreu.

A més, si inverteixes a tota la borsa a través de fons índexs, estaràs exposat a aquestes coses de totes maneres perquè tindreu peces de les empreses que les contracten, comercialitzen o donen servei. Això inclou Coinbase, una plataforma que permet el comerç de criptomonedes, i PayPal, que és propietari de Venmo i anima els clients a comprar criptomonedes. Si aquestes o altres empreses aconsegueixen guanyar diners mitjançant cripto, genial; tu també ho faràs. Si no ho fan, les pèrdues es compensaran amb altres inversions en accions.

Això és el que significa diversificació. Compreu tot el mercat i minimitzeu l'efecte, per bé o per mal, de qualsevol petita part del mateix.

Ara, per a accions i bons: si tingués el gran luxe de la joventut, amb dècades per davant per recuperar possibles pèrdues, em centraria en les accions. De fet, malgrat el dolor del mercat baixista, entenent el que sé ara, invertiria el 100 per cent en accions si tingués la meva adolescència o 20 anys.

No tinc aquest luxe, però. Estic més a prop de la jubilació que de la meva primera feina, així que tinc una bona quantitat de bons, que generalment són més estables que les accions i em deixen dormir a la nit. Però els bons no són el que compraria si tingués 18 anys, com ho fa la senyora Neal, perquè les accions retornen gairebé el doble del que fan els bons a llarg termini: un 12,3 per cent, anualitzat, per a les accions enfront del 6,3 per cent per als bons, segons els càlculs. per Vanguard dels retorns del mercat del 1926 al 2021.

Què Passa Amb Les Pèrdues?

El mercat baixista està al radar de la senyora Neal. "Continuo veient que la borsa està en mínims històrics", va dir dimarts en una conversa telefònica. "Però vol dir això que és un bon moment per comprar accions?"

La meva resposta va ser equívoca.

Sí, és un bon moment per comprar accions si realment hi esteu a llarg termini. Els preus són molt millors per als compradors que a principis d'any perquè estem en un mercat baixista, la qual cosa significa simplement que la borsa ha caigut almenys un 20 per cent des del seu màxim. Tot i que el passat no garanteix res sobre el futur, el fet és que la borsa nord-americana sempre s'ha recuperat de les caigudes durant períodes d'almenys 20 anys. Si podeu planejar comprar i mantenir accions durant 20 anys o més, per descomptat, compra ara.

Però no, pot ser que no sigui un bon moment si intenteu guanyar diners ràpidament. L'evolució de la borsa en el que va d'any ha estat negativa. Podeu perdre diners immediatament. De nou, el mercat podria començar a pujar demà i seguir tendint a l'alça durant molt de temps. No crec que això estigui a punt de passar, però ningú ho sap realment.

En resum, entengueu els riscos que esteu prenent. No compreu accions tret que estigueu preparats per suportar "pèrdues de paper" a curt termini i podeu mantenir els vostres diners al mercat durant molt de temps. I considereu per què esteu comprant accions en primer lloc.

Fons d'índex de valors

Per què la inversió en accions és una manera tan eficaç de guanyar diners a llarg termini?

La resposta pot no ser òbvia. Un munt d'accions de memes com GameStop i AMC van augmentar bruscament l'any passat, no perquè fossin inversions sòlides, sinó sobretot perquè molta gent volia que puguessin i seguissin comprant. Al llarg de mesos i, de vegades, fins i tot d'anys, aquest tipus de comportament del ramat, el que l'economista Robert J. Shiller anomena "exuberància irracional", pot inflar els preus i donar-vos un benefici fantàstic.

Però si confies en les emocions dels desconeguts per fixar-te els preus, també pots perdre molts diners quan cau el mercat, com ha estat fent darrerament.

La Sra. Neal, estudiant d'economia, va donar la que crec que és una bona resposta: les accions proporcionen rendiments a llarg termini als accionistes perquè l'economia creix a llarg termini i les empreses de la borsa, en conjunt, obtenen beneficis. Aquests beneficis creixents s'acumulen als accionistes. I això és el que sou essencialment com a inversor en accions (un accionista), fins i tot si només teniu una petita porció d'una empresa a través d'un fons d'índex.

Durant períodes molt llargs, aquest creixement ha estat extraordinari. El rendiment anualitzat del 12,3 per cent de la borsa significa que, de mitjana, els vostres diners s'haurien duplicat en menys de sis anys, una i altra vegada, durant moltes dècades.

Tingueu en compte que no estem parlant de triar cap existència en particular. Quines empreses prosperaran i quines fracassaran? Quines accions tindran un millor rendiment aquest any o el que ve? És difícil saber-ho.

De la mateixa manera, ningú sap cap a on va la borsa de dia a dia o any a any. Al desembre, la gran majoria dels pronosticadors de Wall Street van dir que la borsa pujaria el 2022. Vaja. S'han equivocat.

Res d'això és crític si invertiu en tot el mercat a llarg termini, invertint diners independentment dels moviments a curt termini del mercat. Aquest enfocament és increïblement senzill. Podeu utilitzar només un fons d'índex per capturar tota la borsa dels EUA, o fins i tot la borsa de tot el món. Busqueu un fons d'índex amb comissions baixes comparant el que s'anomena ràtio de despeses. Compra, fes la teva recerca.

Mantingueu la vostra inversió el més senzilla i barata possible. Com va dir John C. Bogle, el fundador de Vanguard i creador del primer fons d'índex disponible comercialment: "En invertir, obtens el que no pagues".

No us poseu en un lloc on les caigudes a curt termini del mercat o de la fortuna de les accions individuals us puguin fer mal. En lloc d'això, configureu-vos amb fons d'índex sòlids, diversificats i econòmics i estaràs en una posició fantàstica per prosperar a partir del creixement de l'economia a llarg termini.