CRIPTOMONEDA

Coinbase Reduirà Gairebé Una Cinquena Part Del Personal a Mesura Que Empitjora La Crisi Criptogràfica

Si us plau, utilitzeu les eines per compartir que es troben mitjançant el botó de compartir a la part superior o lateral dels articles. Copiar articles per compartir-los amb altres persones és una infracció dels T&C i de la política de drets d'autor de FT.com. Envieu un correu electrònic a licensing@ft.com per comprar drets addicionals. Els subscriptors poden compartir fins a 10 o 20 articles al mes mitjançant el servei d'articles de regal. Podeu trobar més informació a https://www.ft.com/tour.

Coinbase reduirà gairebé una cinquena part de la seva mà d'obra després que les fortes caigudes de preus i la caiguda dels volums de comerç de criptomonedes hagin sacsejat alguns dels principals actors de la indústria.

La borsa que cotitza al Nasdaq va dir dilluns que retallaria 1.100 empleats mentre lluitava amb una desacceleració de la negociació que l'ha obligat a abandonar els seus plans de creixement.

Bitcoin ha perdut més del 60 per cent del seu valor des del novembre, quan va assolir un màxim històric de gairebé 69.000 dòlars. Dimarts, Bitcoin va caure per sota dels 21.000 dòlars. Altres monedes, inclòs l'èter, s'han vist afectades per descensos encara més greus.

El moviment de Coinbase segueix les retallades en intercanvis rivals com Gemini i Crypto.com, així com la plataforma de préstec criptogràfic BlockFi, que han anunciat plans per acomiadar grans franges de la seva força de treball en les últimes setmanes.

També segueix l'agitació a Celsius Network, un dels serveis de préstec criptogràfic més grans del món, que aquesta setmana ha bloquejat totes les retirades dels clients.

Coinbase, una plataforma que permet als comerciants minoristes apostar per una sèrie d'actius digitals, va obtenir aproximadament quatre cinquenes parts dels seus ingressos del comerç minorista durant el primer trimestre. Però els volums s'han refredat bruscament a mesura que els preus de les criptografies han caigut. Les accions de Coinbase han caigut un 79 per cent en el que va d'any, ja que els inversors s'han deteriorat amb les seves perspectives.

El conseller delegat Brian Armstrong va dir que les retallades eren un intent de "mantenir-se saludable durant aquesta recessió econòmica" després d'una agressiva ola de contractació que va elevar el nombre d'empleats a 6.000 dels 3.730 a finals de l'any passat.

"Sóc el conseller delegat i el diners s'atura amb mi", va dir, i va afegir que Coinbase "va créixer massa ràpidament".

Les retallades de feina a Coinbase subratllen el canvi brusc de fortunes al mercat criptogràfic. Fa només uns mesos, les empreses de criptografia com Coinbase i FTX van fer un bombardeig de màrqueting, comprant llocs publicitaris al Super Bowl, mentre que Crypto.com va comprar els drets de denominació de l'estadi esportiu que acull la franquícia de bàsquet de Los Angeles Lakers.

El retrocés del mercat criptogràfic ha reflectit la venda dels mercats d'actius tradicionals provocada per l'augment de la inflació i un fort enduriment de la política monetària dels bancs centrals mundials.

El panell de fixació de polítiques de la Reserva Federal conclou dimecres una reunió de dos dies, on s'espera que pugi els tipus fins a 0,75 punts percentuals, que seria l'augment més fort en gairebé 30 anys.

Coinbase va indicar per primera vegada que podria reduir llocs de treball el mes passat quan va caure a una pèrdua neta inesperada del primer trimestre de 430 milions de dòlars. També va enfadar alguns empleats de Coinbase recentment en rescindir algunes ofertes de feina existents.

Armstrong va dir dimarts que la companyia ja havia tallat l'accés als sistemes Coinbase per als empleats afectats. Ho va defensar com "l'única opció pràctica, assegurar-se que ni una sola persona prengui una decisió precipitada que perjudiqui l'empresa o ella mateixa".

Coinbase espera incórrer entre 40 i 45 milions de dòlars en despeses de reestructuració relacionades amb els acomiadaments, va dir el grup en una presentació reguladora.

La setmana passada, una petició d'empleats anònims va demanar l'eliminació de tres alts executius de Coinbase per la fallada de diversos llançaments de productes, supervisant una cultura laboral tòxica i contractant de manera agressiva milers de llocs, "malgrat que és un pla insostenible".

Armstrong va qualificar la petició de "realment estúpida a diversos nivells" i va convidar els empleats descontents a "renunciar i trobar una empresa per treballar en la qual creieu".