NEWS

Boris Johnson "Pensa Activament En" El Tercer Mandat Com a Primer Ministre

Boris Johnson ha dit que està "pensant activament" en un tercer mandat, enmig de les crítiques al seu lideratge.

Es va preguntar al primer ministre si li agradaria ocupar un segon mandat complet, fins al 2028 o el 2029.

"De moment estic pensant activament en el tercer mandat i què podria passar llavors, però ho revisaré quan hi arribi", va dir als periodistes.

Un diputat conservador ha dit que vol que es canviïn les regles perquè Johnson pugui afrontar un altre vot de confiança.

En declaracions als periodistes a Kigali, Rwanda, on ha estat a la reunió dels caps de govern de la Commonwealth, se li va demanar al primer ministre que aprofundís en el seu comentari, i va respondre que pensava "en un tercer mandat, a mitjans de la dècada del 2030".

El número 10 més tard va suggerir que estava fent broma, però apunta a l'estat d'ànim optimista de Boris Johnson malgrat les dues contundents derrotes electorals parcials la setmana passada a Wakefield, Tiverton i Honiton.

Després dels resultats, el copresident del partit, Oliver Dowden, va dimitir i va dir que "algú ha d'assumir la responsabilitat".

Els Lib Dems van anul·lar una gran majoria conservadora a Tiverton i Honiton: la seva tercera victòria electoral parcial sobre el partit de Boris Johnson en un any.

I els laboristes van recuperar l'escó de Wakefield, West Yorkshire, que va perdre a les eleccions generals del 2019.

L'antic líder conservador Michael Howard va demanar a Johnson que dimitré després de les eleccions parcials, i va afegir que "els membres del gabinet haurien de considerar amb molta cura les seves posicions".

Johnson va insistir que lideraria el seu partit a les properes eleccions i va dir que volia seguir impulsant el seu pla per reduir la desigualtat a tot el país, el que el seu govern anomena "anivellar".

Tot i que va reconèixer que caldria temps, va afegir que es podria fer "un gran avenç" en dos parlaments.

Va dir als periodistes: "Oblideu-vos de mi, penseu en què podria fer aquest país, el Regne Unit i on ha anat.

“Ens hem embarcat en un projecte massiu per canviar el govern, la constitució del país i la manera com gestionem el nostre sistema legal, la manera com gestionem les fronteres, la nostra economia, tot tipus de coses que estem fent de manera diferent.

"També al mateix temps estem embarcats en un projecte colossal per unir-nos i pujar de nivell. Crec en això amb molta força.

"Pujar d'nivell és una gran missió i no s'aconseguirà fàcilment i la gent dirà que no ha funcionat, que encara no funciona, que la gent d'aquesta circumscripció no en sent els beneficis; necessitarà temps i Vull seguir tirant endavant".

Durant el seu viatge a Ruanda per reunir-se amb els líders de la Commonwealth, Johnson va mostrar pocs signes de la pressió a la qual s'ha enfrontat per part dels crítics del seu propi partit que l'han demanat que dimitís.

I el senyor Johnson es va negar a comentar un informe al Times que planejava construir una casa en l'arbre de 150.000 lliures esterlines per al seu fill Wilf als terrenys de Chequers, la residència rural del primer ministre, amb possible finançament d'un donant conservador.

Dissabte va dir que la qüestió del seu lideratge estava "resolut" després que va guanyar un vot de confiança entre els seus propis diputats.

Però el diputat conservador Andrew Bridgen va confirmar que volia que es canviessin les regles del partit perquè Johnson pogués enfrontar-se a un altre vot de confiança abans que s'acabin els 12 mesos.

Segons les regles actuals, el senyor Johnson està tècnicament segur d'un repte fins al juny vinent.

Bridgen va dir a la BBC: "Boris Johnson en realitat està impulsant un vot anti-Boris Johnson.

"El líder del partit normalment hauria de ser més popular que el mateix partit, però el que estem veient amb Johnson és que és un gran fregament per al bitllet".